Et in Arcadia Ego, també coneguda com Les Bergers d'Arcadie en francès, és un pintura de Nicolas Poussin, pintada al 1638 i es troba exposada al Museu del Louvre, aquesta obra es pot associar amb llibres com el Codi Da Vinci.
La pintura interpreta a tres pastors i una dama, en un paisatge que seria el paradís, sembla que estiguin intenant desxifrar el que posa a la tomba de la persona enterrada.
Arcadia era una província de l'antiga Grècia i amb el temps es va convertir un lloc imaginari i idílic on hi regna la pau i l'alegria, habitada per una població de pastors que viu amb contacte amb la natura. Quan l'expressió Et in Arcadia Ego es tradueix literalment, vol dir ''i jo a l'Arcàdia'' però s'ha d'interpretar jo, la mort, regno fins a l'Arcàdia, és a dir, que la persona enterrada també havia aprofitat els plaers de la vida damunt la terra. Però també podriem arribar a dir ''també jo estic al paradís (referint-nos a la mort)''.
Aquesta obra es pot interpretar de dues maneres, la primera, l'obra és un record de la felicitat que ''le sale de dentro'' per les coses materials s'acaba quan et mores, i la segona manera d'interpretar-ho té matís més teològic i contemplaria l'obra afirman que la mort també forma part del paradís.
Et in Arcadia Ego era un extrany anagrama, i a partir d'ell es a iniciar una investigació que els va trasladar a una petita església a la localitat de Rennes le Chateau a França, que els portaria a un dels secrets més perseguits i amagats per l'esglèsia catòlica. L'església va reaccionar malament a la investigació ja que es creu que el descobriment d'alguns fets perillaria la seva existència. Va aparèixer a la novel·la, El Codi da Vinci de Dan Brown.
ES DESCOBREIX UN PAPIR ON ES DEMOSTRA QUE JESUCRIST ESTAVA CASAT
El descubrimiento de un nuevo papiro copto fechado en el siglo IV ha
vuelto a reabrir el intenso debate en el mundo del cristianismo acerca
de si Jesús de Nazaret estuvo o no casado. El
documento, desconocido hasta
ahora, incluye las palabras “Jesús les dijo, mi esposa”.
Este documento ha sido revelado en una conferencia en Roma por la investigadora
y profesora de la Facultad de Teología de Harvard Divinity School de
Massachusetts, Karen King.
“Este nuevo evangelio no prueba que Jesús estaba casado, pero
nos dice que toda la cuestión sólo surgió como parte de los debates
sobre la sexualidad y el matrimonio".
La investigadora King ha llamado a este nuevo papiro "el Evangelio de la esposa de Jesús".
A pesar de la insistencia de la Iglesia Católica de que Jesús de Nazaret no estaba casado, el debate sobre esa idea ha aparecido de forma regular en los últimos años, especialmente tras la publicación 2003 del best-seller de Dan Brown "El código Da Vinci", esta novela estaba basada, precisamente, en la idea de que Jesús se casó con María Magdalena y tuvo hijos.
"Este fragmento sugiere que otros cristianos de la época afirmaban que estaba casado, pero no constituye una prueba real de un matrimonio”, segun Karen King.