martes, 18 de diciembre de 2012


L'ERUPCIÓ DEL 79 d.C.


L’erupció del Vesubi va ser el 24 d’agost de l’any 79 d. C, un gran núvol  de vapor i cendres es va alçar sobre el Vesubi i van començar a caure restes. Probablement els residents no sabien què estava passant, i es van quedar a casa esperant que, tard o d'hora, acabaria la pluja de roques. Després de dotze hores  d’activitat explosiva contínua, hi va haver un canvi en la dinàmica eruptiva. La boca del volcà és va fer més gram de manera que la pressió del gas local ja no va ser capaç de sostenir la gran columna de cendres. La barreja de gas i de cendres ja no podia ascendir a l'aire sinó que tornava immediatament Als turons del volcà, formant allaus de lava, la qual va descendir ràpidament pels turons, destruint tot al seu pas.Les ciutats Romanes de Pompeia i Herculaneum van ser destruïdes en qüestió de segons.



GUISEPPE FIORELLI

El 1860, un nou rei havia arribat al tron, Víctor Manuel II. Ell va designar a Giuseppe Fiorelli per fer-se càrrec de les excavacions de Pompeia. Fiorelli va introduir un enfocament científic de les excavacions. En primer lloc es va aclarir els monticles de residus que van ser escampats al voltant del lloc de Pompeia i després va construir un sostre sobre els llocs que havien estat excavats per tal de protegir-los del sol i la pluja. També van introduir un diari de les excavacions de Pompeia. En aquest sentit, ha assenyalat detalladament es van mantenir totes les excavacions. Una de les coses per les que Fiorelli es va fer famós va ser pel MÉTODE DE FIORELLI.



Métode Fiorelli

Fiorelli es va adonar que, quan la gent havia estat cobert en cendres i va morir, les seves cendres s'havien anat dur i el cos s'havia descompost deixant una cavitat. Fiorelli aboca guix en aquestes cavitats que van donar rèpliques de guix
 dels moments finals dels morts. Aquest va ser un gran descobriment, ja que va donar informació sobre les formes en que van morir en l'erupció de l'any 79.



No hay comentarios:

Publicar un comentario